AUTOMATIZĂRI
şi MONITORIZĂRI
PARAMETRII
FIZICO-CHIMICI
 
proiecte realizate
produse
ECHIPAMENTE
PENTRU AMBALARE
AUTOMATIZĂRI : PROIECTE REALIZATE
 
Sistem automat de analiză spectometrică în procesul de flotaţie

Sistemul are ca scop măsurarea concentraţiilor unor metale în tulbureala rezultată în urma procesului tehnologic al flotaţiei.
Măsurarea se face prin aducerea tulburelii din fluxul tehnologic, rezultatele fiind disponibile imediat, făcând posibil controlul procesului de flotaţie (reglarea cantităţii de reactiv).
Măsurarea concentraţiilor se face cu ajutorul spectometrelor cu raze X, bazându-se pe fenomenul de fluorescenţă (emisie secundară).

Beneficiar: Flotaţia centrală Baia-Mare
 
Sistem de dozare a reactivilor

Sistemul are ca scop dozarea reactivilor necesari în diferite puncte ale procesului de flotaţie conform reţetelor tehnologice, schimbarea facilă a reţelelor de lucru, contorizarea cantităţilor de reactiv folosite.
Sistemul permite impunerea debitului de reactiv pentru fiecare punct dintr-un proces al unui minereu, conform reţetelor tehnologice de către un tehnolog direct de la un calculator. Sistemul lucrează cu o bibliotecă de reţete şi permite înregistrarea tuturor parametrilor referitori la procesul de flotaţie.

Beneficiar: Flotaţia centrală Baia-Mare
 
Sistem de conducere, monitorizare şi control al procesului de turnare BCA

Sistemul are ca scop cântărirea şi dozarea materialelor şi amestecului într-un proces de obţinere a BCA. • este condus de calculator
• lucrează cu o bibliotecă de reţete dată
• permite lucrul în regim manual, semiautomat şi automat.
• permite monitorizarea şi arhivarea documentelor referitoare la proces pentru certificarea calităţii şi pentru productivitate.

Beneficiar: SIMCOR Oradea
 
Sistem de monitorizare a temperaturilor de lucru în laborator

Sistemul are ca scop înregistrarea temperaturilor de lucru  a echipamentelor termice dintr-un laborator şi raportarea acestora conform sistemului de calitate GPL. Echipamentele termice care pot fi monitorizate sunt termostate echipate cu termocontrolere Datronix DXC 130 TP şi frigidere echipate cu termoindicatoare  Datronix DXC 130 TP22. Termocontrolerele şi termoindicatoarele  sunt prevazute cu interfeţe seriale de tip RS 485 şi sunt conectate  la un microcalculator de tip PC. Sistemul poate fi cuplat  la linia telefonică pentru anunţarea defectelor.

Beneficiar : D.S.V. Covasna
 
Sistem de măsură şi înregistrare a temperaturii în două puncte

Sistemul permite citirea(vizualizarea) locală şi pe computer a temperaturilor momentane, cât şi înregistrarea acestora împreună cu o ştampilă de timp. Este caracterizat printr-o dimensiune compactă, instalare operare şi mentenanţă simplă.Sistemul conţine o cutie cu două controlere de temperatură, doi senzori de temperatură tip Pt100,  cablu de comunicaţie serială, adaptor comunicaţie serială, alimentator adaptor RS-485/RS-232, CD pentru instalare.

Beneficiar:  Laboratoarele E-ON GAZFIZIOTERAPIE: ELECTROTERAPIE - ATM11 - ATM21 - HIDROTERAPIE - ATM31 - ACCESORII si PIESE DE SCHIMB
AUTOMATIZARI : LINII DE AMBALARE - MASINI DE AMBALAT GRAVIMETRICE - MASINI DE AMBALAT VOLUMETRICE
AUTOMATIZARI si MONITORIZARI PARAMETRI FIZICO-CHIMICI - SERVICE : APARATURA MEDICALA
APARATURA ELECTRICA SI ELECTRONICA - ELECTROSECURITATE


© 2011 DATRONIX COMPUTER SRL